Alvvillan

Jordnära bedriver hem för vård och boende, boendestöd i hemmet och utredningar för både unga och vuxna med olika psykosociala problem, missbruk och/eller viss neuropsykiatri.

Vårt boende för flickor

Alvillans personal hjälper dig  att utvecklas


På Alvvillan bor det bara tjejer mellan 15 och 18 år. Flera av tjejerna har problem med föräldrarna; tjafs och bråk. Några har problem i skolan; stor frånvaro eller svårt med skolarbetet. Någon har ADHD eller annan diagnos. Och ytterligare en annan tjej mår skit inombords.


På Alvvillan bor du i ett eget rum som du kan låsa om dig, men du kan också vistas i de gemensamma utrymmena med andra tjejer och personal. Det är tufft och kämpigt ibland, men du är aldrig ensam.


På Alvvillan finns det personal också på natten som du kan vända dig till om du känner dig ledsen, rädd eller orolig. Personalen finns till hands när du vill ha hjälp med praktiska saker eller om du behöver någon att prata med.


Tjejerna och personalen gör olika saker tillsammans, som att träna på gym, dansa zumba, rida. Ibland blir det shopping i stan. En annan gång är det bowling, laserdome eller skidåkning.


Tillsammans med personalen lär du dig också saker som är bra att kunna sedan i en egen lägenhet: ta hand om pengar, tvätta kläder, laga mat, ta hand om ditt rum, städa badrummet. Ju mer ansvar du visar att du kan ta, desto mer frihet får du.