Växa

Jordnära bedriver hem för vård och boende, boendestöd i hemmet och utredningar för både unga och vuxna med olika psykosociala problem, missbruk och/eller viss neuropsykiatri.

Hos Växa får du en ny chans i livet


På Jordnära Växa får du ett andrum i ditt kaos. Vi är ett litet familjärt behandlingshem där vi  är måna om varandra.

 

Till Jordnära Växa kommer du som vill ha en andra chans i livet, ett liv utan droger och destruktivt leverne. Vi erbjuder en vardag med struktur och fasta rutiner, 12-stegsbehandling med drog- och alkoholterapeut, varma och erfarna behandlare arbetar dygnets alla timmar. Vi åker på AA/NA-möten sex dagar i veckan och har avslappning på plats på Växa.


I hemlik miljö har du ett eget rum, med delat badrum. Vi hjälps åt att ta hand om vardagssysslor så som städ och tvätt. Har du en hund eller katt så kan den följa med dig.


Behandlingen är indelad i olika faser:


  • I inslussen har du möjlighet att landa och trappa ner eventuella mediciner, få in rutiner med att komma upp på morgonen och komma i säng i tid osv.


  • Primärbehandlingen varar 12 veckor, då de yttre faktorerna är avskalade, så som egen mobiltelefon, dator osv. Du lämnar heller inte behandlingshemmet för att åka hem på ledighet. Vi värnar om kontakten med det stödjande nätverk som finns. Samtal från verksamhetens telefon och besök på helgerna är fullt möjligt från start.


  • I den fördjupade behandlingen, har du kommit längre i ditt tillfrisknande och får större ansvar, som att ha möjlighet till ledigheter och tillgång till egen telefon behandlingsfri tid. Du kan också börja träna på gym eller annan aktivitet två gånger i veckan. Vi gör regelbundet gemensamma aktiviteter och utflykter som tex åka go-cart, fiska, bada, rida islandshäst eller besöka museum.


Efter avslutad behandling kan du ha utsluss via Jordnära Växa. Vilket kan innebära att du kan bo i en av våra lägenheter i Söderköping och få hjälp med att söka sysselsättning/utbildning. Kanske passar det dig att arbetsträna/praktisera i Jordnäras storkök.

Vi anser att det är viktigt att man får stöttning hela vägen, att övergången till att leva och klara en vardag på egen hand sker succesivt och med det stöd du behöver.


Satsa på dig själv och ditt liv, välkommen till oss!